LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Zapletal még Santiagoban

A mai hírek szerint Mirek Zapletal még nincs szállítható állapotban, így egy hétig még Santiagoban kell maradnia a kórházban.

A magyar licensszel versenyzõ cseh páros még múlt hét csütörtökön kb. 90-100 km/h sebességgel beleesett egy hatalmas kráterbe, ahol mindkét versenyzõ háta megsérült. Miroslav Zapletal egyik gerinccsigolyája eltört, de szerencsére az idegpályák nem sérültek, ennek ellenére orvosai a mûtét mellett döntöttek. Pénteken átszállították a 2000 km-re lévõ santiagoi kórházba, ahol szombat reggel megmûtötték.

Zapletal mûtéte sikerült, de a 48 órás megfigyelés után orvosa úgy nyilatkozott, hogy kb. még 7-10 napig ott kell maradnia, utána már haza lehet szállítani Csehországba, de akkor is csak szigorúan stabilan rögzítve.

Tomas Ourednicek, Zapi navigátora is fájlalta a hátát, kb. ugyanazon a ponton, ahol a pilóta. Õ hétfõ késõ este ért haza Prágába, de továbbra is fájt a háta, így elment orvoshoz. A röntgen felvételei nem túl bíztatóak, így még ma kórházba kell mennie, ahol további vizsgálatokon vesz részt és kiderül, hogy kell-e mûteni.

A csapat három szerelõje elindult Buenos Airesbe, hogy a sérült Mitsubishit hajóra rakják, majd azután, 19-én térnek haza, ahogy eredetileg is szólt a repjegyük.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27