LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Zapletal még Santiagoban

A mai hírek szerint Mirek Zapletal még nincs szállítható állapotban, így egy hétig még Santiagoban kell maradnia a kórházban.

A magyar licensszel versenyzõ cseh páros még múlt hét csütörtökön kb. 90-100 km/h sebességgel beleesett egy hatalmas kráterbe, ahol mindkét versenyzõ háta megsérült. Miroslav Zapletal egyik gerinccsigolyája eltört, de szerencsére az idegpályák nem sérültek, ennek ellenére orvosai a mûtét mellett döntöttek. Pénteken átszállították a 2000 km-re lévõ santiagoi kórházba, ahol szombat reggel megmûtötték.

Zapletal mûtéte sikerült, de a 48 órás megfigyelés után orvosa úgy nyilatkozott, hogy kb. még 7-10 napig ott kell maradnia, utána már haza lehet szállítani Csehországba, de akkor is csak szigorúan stabilan rögzítve.

Tomas Ourednicek, Zapi navigátora is fájlalta a hátát, kb. ugyanazon a ponton, ahol a pilóta. Õ hétfõ késõ este ért haza Prágába, de továbbra is fájt a háta, így elment orvoshoz. A röntgen felvételei nem túl bíztatóak, így még ma kórházba kell mennie, ahol további vizsgálatokon vesz részt és kiderül, hogy kell-e mûteni.

A csapat három szerelõje elindult Buenos Airesbe, hogy a sérült Mitsubishit hajóra rakják, majd azután, 19-én térnek haza, ahogy eredetileg is szólt a repjegyük.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22